Wednesday 25 April 2018

MAKANAN MENJADIKAN BADAN ANDA LEBIH ASIDIK

Makanan dan faktor-faktor yang akan menyebabkan tubuh anda menjadi lebih asid

Estetik sintetik (Sebagai contoh, HRT, xenoestrogens)

Daging terutamanya daging lembu dan daging merah berlemak pasaran

Buah-buahan dan sayur-sayuran yang tidak matang dan lama.

Denyutan jika anda tidak menghirup asid phytic (kotoran permukaan) apabila anda memasaknya

Ikan shell terutamanya udang, ketam, kerang

Diproses, disediakan, makanan dalam tin - kerana kandungan natrium klorida

 Daging proses, sausage, bacon - kerana kandungan natrium klorida

Makanan Cina kerana kandungan MSG

Semua pasta produk karbohidrat yang ditapis, roti putih, nasi putih, pai, pastri, kek, mi, bijirin sarapan yang halus, donat, ladu

Makanan ringan asin kerepek, kacang tanah

Semua susu lembu

Minuman manis yang sihat

Jus buah dan smoothie yang disediakan (gula tinggi, diproses)

Kafein merangsang hati untuk melepaskan glukosa ke dalam aliran darah (walaupun minuman diet!)

Pengawet, kesesakan dan sebagainya

Produk jeruk

Alkohol, terutamanya bir dan semangat

Kurang tidur

Tekanan, emosi negatif, rasa bersalah

Tembakau

No comments:

Post a Comment